Veel gestelde vragen over verkeersregelaars

Traffic Expert levert verkeersregelaars in heel Nederland. Met de verkeersregelaars van Traffic Expert zorgt u ervoor dat de verkeerssituatie bij uw evenement, bedrijf of bouwproject veilig geregeld wordt. Maar wat kost een verkeersregelaar eigenlijk en waar moet hij aan voldoen? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat moet een verkeersregelaar weten?

Als verkeersregels is het belangrijk om voldoende kennis te hebben van alle regels die met het verkeer te maken hebben. Voordat een verkeersregelaar bij ons aan de slag mag, moet hij eerst een theorie- en praktijkcursus volgen. De theoriecursus is de basis voor de uitvoering in de praktijk. Tijdens de het theoriegedeelte leert de verkeersregelaar wat zijn wettelijke status als verkeersregelaar is, maar ook het herhalen van de verkeersregels en verkeerstekens is van groot belang. In de praktijk leert de kandidaat het geven van het stopteken en het regelen van verkeer op een kleine en grote kruising. Zowel de theorie- als praktijkcursus moet worden afgesloten met een examen. Verkeersregelaars spreken zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat zijn de werkzaamheden van de verkeersregelaars?

De verkeersregelaars van Traffic Expert voeren een aantal werkzaamheden uit, onder andere:

  • Het handhaven van de wet- en regelgeving
  • Het geven van begrijpelijke opdrachten aan de verkeersdeelnemers
  • Het garanderen van de veiligheid voor bestuurders van voertuigen, fietsers en voetgangers

Wat mag een verkeersregelaar?

Verkeersregelaars mogen in het kader van hun werkzaamheden aanwijzingen geven om verkeersstromen in goede banen te leiden. Wie verkeersregelaar wil worden, moet 18 jaar of ouder zijn. De aanstelling tot verkeersregelaar wordt vastgelegd in een aanstellingsbesluit via de politie. Verkeersregelaars krijgen een aanstellingspas die zij altijd bij zich moeten hebben als zij de werkzaamheden van verkeersregelaar uitvoeren. Daarnaast dienen zij altijd de voorgeschreven kleding te dragen.

In de Regeling Verkeersregelaars 2009 staan de bevoegdheden die een verkeersregelaar heeft. In deze regeling staat informatie over de opleiding, de aanstelling, de examinering en de uitrustig van verkeersregelaars. Daarnaast is het belangrijk dat iemand als persoon ook geschikt is om het werk uit te kunnen voeren en dan met name op het gebied van agressie omdat dit nog wel eens voorkomt.

Heeft een verkeersregelaar dezelfde bevoegdheden als een politieagent?

Een verkeersregelaar heeft niet dezelfde bevoegdheden als de politie, maar iedereen is wel verplicht zijn aanwijzingen op te volgen. Wanneer er niet geluisterd wordt, kan de verkeersregelaar aangifte doen wegens het negeren van zijn aanwijzingen. Achteraf kan overtreder dan alsnog een boete krijgen. Onthoud goed: aanwijzingen van een verkeersregelaar gaan altijd boven verkeerstekens en verkeersregels.

Wat draagt een verkeersregelaar?

De overheid heeft een aantal regels opgesteld waaraan de verkeersregelaar moet voldoen als het gaat om kledingvoorschriften. Onze verkeersregelaars van Traffic Expert draagt dus altijd een portofoon, maglite met oranje cone en een verkeersregelaarsuniform bij zich. Het uniform van onze verkeersregelaars bestaat uit een donker blauwe pantalon, een blauw overhemd en een goedgekeurd verkeersregelaarsjas of verkeersregelaarshesje voor bij warm weer.

Wat kost een verkeersregelaar?

Traffic Expert vindt het belangrijk dat de kosten transparant zijn en dat eventuele onverwachte kosten worden beperkt tot het minimum. Om de kosten voor onze opdrachtgevers zo laag mogelijk te houden hanteert Traffic Expert de volgende principes:

  • Geen reiskosten
  • Geen materiaalkosten
  • Geen onregelmatige toeslagen – behalve tijdens feestdagen

Als u benieuwd bent naar wat de verkeersregelaars van Traffic Expert voor uw project of evenement kunnen betekenen, kunt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aanvragen. 

Terug